menyasszonyi csokor

buja csokor

A bazsarózsák nagyszámú virágzása pünkösd ünnepére esik. Ettől az időszaktól kezdve, egészen a nyár közepéig gyönyörködhetünk bennük. A csodás izlandi mák és a borzaskata szintén ekkor érkezik, így a buja csokrok május időszakában tündökölnek.

burgundi csokor

A nyár, de leginkább az ősz beköszöntével a sötét tónusú csokrokban a dália uralkodik. Angol rózsával, lisianthussal, tollbugával, és ördögszemmel is szeretjük elkészíteni ezeket a csokrokat. Különféle érdekesebb növényekkel kombinálva, mint például a borsfa ágai, a festett eukaliptusz vagy épp a bíbor színű cserszömörce is mélyebb tónust ad a csokroknak.

greenery csokor

A greenery a 2017-es év panton színe volt. Az esküvői stílusirányzatban a lombzöld, dús, különféle izgalmas növénytípusokban gazdag dekorációt jelenti. A friss mezei virágok, a páfrányok, a fűszernövények, és az eukaliptusz különböző fajtái alkotják ezeket a csokrokat.

pasztell csokor

Kora tavasszal a boglárkákban, tulipánokban és az illatos akácvirágokban gyönyörködhetünk. Májustól érkező peónia és izlandi mák, lisianthussal, angol rózsával vagy épp boglárkával szépen harmonizál. A nyár közepétől a dália veszi át a peónia szerepét.

pozsgás csokor

Különböző pozsgások, aloe fajták és tillandsiák alkotják ezeket a különleges csokrokat. A pozsgások a csokorból újra elültethetőek, a tillandsiák (air plant) gyökér nélküliek, így könnyedén tovább nevelhetőek. Az év bármely időszakában elérhető.

protea csokor

A Protea nemzetség virágai nagyon sokfélék és különlegesek. Közülük a King Protea emelkedik ki hatalmas nyílt virágzatával. A sötét rózsaszín árnyalat mellett a majdnem teljesen fehér is előfordul. A halvány rózsaszín Serruria Florida kisebb virágú. Sárga, narancs és vörös színben előforduló Leucospermum lángszerű virágai közepes méretűek.

 

szárazvirág csokor

Lehet teljesen szárított virágokból készített csokrod vagy vegyíthetjük élővirágokkal is. A legkülönfélébb szárított virágokból és látványos élővirág kombinációkból állítjuk össze.

vadvirágos csokor

A nyár végén igazi színkavalkádba borul a természet. A csokrokban is megjelennek az ősz árnyalatai. A nyár közepétől elérhető dália, pillangóvirág, legényrózsa, iringó és kasvirág egy csokorba kerül az eukaliptusszal, proteával és más kedvelt egzotikus virágokkal.

téli csokor

Boglárka, tulipán, illatos frézia, hunyor, rezgő és wax. Szeretett virágaink a téli időszakban. Eukaliptusszal, fenyőággal, bruniával és tobozzal dúsítva.